Sole jadalne


Magdisol


Sól o obniżonej zawartości sodu z dodatkiem magnezu jest dietetycznym środkiem spożywczym, zastępującym tradycyjną sól kuchenną. Przeznaczona do powszechnego użytku w celu zapobiegania bądź zmniejszenia ryzyka chorób układu krążenia, a szczególnie nadciśnienia tętniczego. Obecność magnezu działa korzystnie, gdyż powoduje wypieranie metali ciężkich z organizmu. Jednocześnie używanie soli „MAGDISOL" nie zmienia walorów smakowych potraw.

Opakowania:

Kartonik 500g
Solniczka 200g

Salvita


Salvita jest szczególnie zalecana dla osób z nadciśnieniem tętniczym dla osób cierpiących na choroby układu krążenia. Zawiera ona 30-35% mniej sodu i 30-35% więcej potasu (działającego w przeciwieństwie do sodu na obniżenie ciśnienia krwi) oraz znacząco wyższej ilości wapnia i magnezu.

Opakowania:

Woreczek foliowy 500g
Solniczka 500g

Ciechocińska sól spożywcza panwiowa-jodowana


Warzona z naturalnych solanek. Zawiera niezbędne dla organizmu, występujące w postaci naturalnej pierwiastki wapnia, magnezu i jodu.

Opakowania:

Woreczek foliowy 1kg